przepisy cukinia Indeks          przemoc TV          przepisy E1          Przejdź do          wymaz z oka          przepisy OC


Tematy przepisy konstytucyjne przepis na tortille przepisy bezpieczeństwa przepisy na peelingi przepisy Karola Przepisy dla małego dziecka Przepisy na sajgonki przepisy kulinarne Najnowsze przepisy na obiady przepis na tort kawowy
  • pn 1726m
  • louise hay
  • druk swiadectwa pracy do pobrania
  • silniczek;maszyna;do;szycia
  • wola tower

  • Newsletter Your E-mail Address:

      Subscribe
      Un-Subscribe



    Login here
    Uid 
    Pwd
                
                         
             

     

    Search This Site
    two or three keywords

              
    Tell a Friend About This Web Site!

    Your Email  
    Friend's Email
    Message

         

                                           

                                                                                                                                         

     
    Welcome to ArticleCity.com

    Czytasz wypowiedzi wyszukane dla słów: przepisy cukinia





    Temat: zapiekanka z cukinii
    mój banalny przepis-cukinia ,najlepiej młode owoce krojone w plastry razem ze
    skórą ,smaż ę na oleju-z obu stron , plastry opruszone przyprawą do grila- na
    który jest rzucony czosnek i wiórki cebuli po, po zrumienieniu z obu stron
    podaję na talerzu polane keczupem , szybko i prosto a jak tanio i smacznie :)
    wersja ulepszona smażę na patelni kawałki boczku i kładę na cukinię ,zamiast
    boczku plaster mortadeli ,też robię takie tosty -cukinia ,plaster kiełbasy
    ,cukinia na wierzch, oczywiście keczup -dobrze się komponuje z łagodną cukinią Przejrzyj więcej wypowiedzi





    Temat: Brak koncepcji
    kapuste i ziemniaki, ktore z pewnoscia posiadasz, przerob, jesli chcesz, z
    dodatkiem sera cheddar na szkockie rumbledethumps. w razie gdybys sie na to
    zdecydowala, daj znac, wyszperam moj przepis.
    cukinia, kabaczek i papryka (plus cebula) az krzycza "zrob z nas ratatouille"
    ;). ewentualnie zupe z grillowanych warzyw. ewentualnie wytrawna tarte tatin
    wyprobowana rowniez przeze mnie z galerii potraw.
    albo po prostu zgrilluj warzywa i podaj z grillowanym kurczakiem/filetem z
    jagniecia, czy czym chcesz. i z dipem jogurtowym.
    kapusta, marchew, kabaczek, cebula i cukinia beda rowniez swietne z baranina
    jako klasyczny marokanski kuskus.
    kabaczka, cukinie i nawet duze cebule mozesz nadziac mielonym miesem i zapiec.
    o brukselce i potrawach z niej jest piekny watek na gp. nazywa sie jakos
    smiesznie, "zwyrodniala kapusta", albo cos podobnego.
    a z nadmiaru marchwi mozesz wykonac moja carrot coriander soup, czyli zupe z
    marchwi z koledra, jest w galerii.
    Przejrzyj więcej wypowiedzi





    Temat: Jak robicie cukinie?
    cukinia - przepis
    Cukinia z kminkiem.

    Skladniki:
    1,5 kg cukinii pokrojonej w plasterki,
    2 lyzeczki ostrej susonej papryczki, kilka posiekanych zabkow czosnku, 6 lyzek
    oliwy z oliwek, sok z 2 cytryn, 1-2 lyzeczki sproszkowanego kminku.

    Na goracej oliwie podsmazyc cukinie, dodac czosnek, papryczke, doprawic sola i
    smazyc kilka minut. Dodac wode, aby lekko pokryla calosc i gotowac, az cukinia
    zmieknie. Dodac sok z cytryny i kminek i gotowac jeszcze pare minut.
    Ostudzic, przelozyc do salaterki i schlodzic w lodowce cala noc.

    Swietny dodatek do mies, ryb i in. z grila.

    Przejrzyj więcej wypowiedzi



    Temat: cukinia
    Prosty przepis - cukinia na ciepło z pomidorami.
    Smażona cebulka z pomidorami + zparzona wrzątkiem, pokrojona w kostkę cukinia.
    Razem dusimy wszystko krótko (ok 3-5 min.)w garnku, dodajemy czosnek, 2-3 łyżki
    czerwonego octu winnego (ewentualnie ocet spirytusowy). Doprawiamy solą,
    pieprzem i bazylią. Pyyycha ;-P Przejrzyj więcej wypowiedzi



    Temat: Totalny odlot czyli boska tarta z cukinia
    Totalny odlot czyli boska tarta z cukinia
    Przepis wygrzebalam miliony lat temu w necie, z gory przepraszam autora/autorke za powielanie, ale nie wiem kto i gdzie go podawal
    Na pewno bylo to okolo 5 lat temu bo to juz moj 6 sezon z ta tatra

    A wiec ;-P

    Ciasto:
    2 szklanki maki, 1 jogurt naturalny 200 ml, 4 lyzki oliwy, szczypta soli. Ze skladnikow zagniesc ciasto, gdyby bylo za suche, dodac jogurtu, ale ostroznie. Wlozyc do lodowki.

    Nadzienie:
    2 srednie cukinie, cebula, zabek czosnku, feta 100-120 g, 3 jajka, 2 porzadne lyzki listkow miety, i 2 lyzki natki pietruszki i 2 lyzki parmezanu, sol i pieprz do smaku.

    Poltora cukini utrzec na tarce o grubych oczkach, obsypac sola i odstawic na jakies 15-20 na sitku do odciekniecia. POtem jeszcze odcisnac z nadmiaru soku i wrzucic na podduszone wczesniej na oliwie czosnek z cebula. Dusic dalej do miekkosci cukini. W misce ubic jaja z odrobina soli, pipeprzem, parmezanem ziolami i pokruszona feta. Na koniec nalezy dorzucic warzywa.

    Ciasto najpierw podpiec w piekarniku rozgrzanym do 200 C przez jakies 10 minut. Wyciagnac, zmniejszyc temperature do 180 C, na ciasto wylac mase cukiniowo-jajowa i do piekarnika na 20 minet. Po tym czasie wyciagnac, przybrac pozostala polowa cukinii pokrojona na cienkie plasterki, pokropic oliwa i posypac parmezanem. Znowu do pieca na kolejne 5-10 minut albo az do przypieczenia sie plasterkow cukinii i parmezanu.

    Boska na cieplo, obledna na zimno.

    Przejrzyj więcej wypowiedzi



    Temat: Przepisy kulinarne w Candida
    znowu o cukini
    Dzisiaj znalazłam w internecie. Popołudniu jeśli znajdę czas to przetestuję ten
    przepis.

    Cukinia w ziołach
    (6 porcji)
    Składniki
    1 kg młodych cukinii
    świeże zioła: natka pietruszki, liście bazylii, tymianek, majeranek
    sok z cytryny
    pół szklanki oliwy z oliwek
    2 ząbki czosnku
    sól

    Sposób przyrządzenia:
    Cukinie umyć, osuszyć, pokroić na płaty,
    zioła umyć, osączyć, drobno posiekać, ząbki czosnku rozetrzeć z solą, połączyć
    z ziołami, sokiem z cytryny i oliwą, wymieszać, płaty cukinii ułożyć w
    salaterce, zalać przygotowaną marynatą, odstawić na godzinę w chłodne miejsce,
    wyjąć, osączyć z oliwy, kawałki cukinii położyć na natłuszczonej blasze, stawić
    na 10-15 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C.

    Przejrzyj więcej wypowiedzi



    Temat: zbieram chetny - 20/07 poczatek dietki SB
    witam i zapraszam
    oj wcale nie jest malo.... mozna niezle cudka wycudowac z tego co mamy do
    dyspozycji
    www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/cukinia/przepisy.html
    tu jest masa przepisow tematycznych i mozna cosik wyszperac, oczywiscie
    analizujac sklad, ewentualnie zastepujac "naszymi" skladnikami ;) Przejrzyj więcej wypowiedzi



    Temat: Lubicie cukinie?
    pare przepisow
    niepytana podaje link doc ciekawej kulinarnej strony

    www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/cukinia/przepisy.html
    Kilka przepisow z cukinia sprawdzilam. Sa ok.

    Ponadto prosty przepis na zapiekanke w stylu prowanslaskim z cukini
    i pomidorow, ktora czesto robimy z malzem w okresie letnim,
    najczesciej do miesa

    proporcje podaje na oko

    1 duza cukinia lub dwie male pokrojone w bardzo cienkie plasterki
    Kilka pomidorow pokrojonych na cienkie plasterki
    Dwie szalotki albo jedna duza zwykla cebula bardzo drobno posiekana
    Czosnek drobno posiekany w ilosci w zaleznosci od upodoban
    Sol pieprz
    Oliwa
    Naczynie zaroodporne – najlepiej plaskie np do tart


    Plasterki cukinii ukladac na przemian z plasterkami pomidora (na
    zasadzie domina).
    Posypac wszystko posiekana cebula i czosnkiem, posolic popieprzyc i
    podlac oliwa.
    Piec w mocno nagrzanym piekarniku okolo 15 minut
    Posypac najlepiej swieza bazylia badz ziolami prowanslaskimi


    Oprocz tego czesto robie cukinie i ziemniaki n"al dente" a parze, do
    ktorych po ugotowaniu dorzucam w duzej ilosci swieze ziola (chocby
    posiekana drobo pietruszke, szczypiorek) z omasta z masla lub oliwy –
    bore chociazby do sznycli (kotletow mielonych) zamiast tradycyjnych
    buraczkow o ktore tutaj mi trudno.






    Przejrzyj więcej wypowiedzi



    Temat: Cukinia- czy ktoś zna przepisy???
    Oto moje dwa ulubione przepisy z uzyciem cukini. Używa się w nich małych cukini. W ogrodzie zazwyczaj hoduje się ogromne, więc ja do tych przpisów kupuję w sklepie takie z importu, 8-10 centymetrowe. Cukinie duszone ze świeżym tymiankiem (4 osoby) 4 cukinie 4 łyżki masła 2 łyżki drobno posiekanych listków tymianku Cukinie kroimy w plasterki grubości 2 cm. gotujemy na parze lub w osolonym wrzątku ok. 5min. W suchym garnku rozpuszczamy masło, uważając by się nie zarumieniło, dodajemy tymianek, dobrze odcedzone cukinie, sól i pieprz. dusimy pod przykryciem ok. 5 min. Podajemy gorące lub letnie. Makaron wstązki (tagliatelles) z cukinią i serem gorgonzola (4 os.) 150 g sera gorgonzola 320 g tagliatelles 300 g cukini (tej malutkiej 8-10 cm) 1 cebula 1 łyżka masła, sól, pieprz Cukinię i cebulę pokrojona w drobą kosteczkę wrzucić na patelnię z masłem. Dusić z odrobiną wody (2 łyzki) około 5 minut pod przykryciem, Posolić, popieprzyć. Dodać pokrojoną gorgonzolę i wymieszać (ser masię rozpuścić). Makaron ugotować al dente i dodać do niego sos. Podawać na ciepło Polecam też placki z cukinią. Przepis jest w wątku "lista placków". Przepyszne! Przejrzyj więcej wypowiedzi



    Temat: oliwa z pestek dyni
    Zadalam to samo pytanie kilka dni temu. Poki co zrobilam pyszna salate pani
    Kreglickiej:

    Rukola
    Jablka pokrojone w cienkie plasterki
    Prazone orzechy wloskie
    Oscypek (mysle, ze z braku dobrego oscypka mozna zastapic serem wedzonym)
    Skladniki wrzucic do miski, polac olejem z pestek dyni.

    Mysle, ze bedzie tez dobry do zestawu:

    Swiezy szpinak
    Niebieski ser
    Gruszka w plastry
    Prazone orzechy wloskie

    Na pesto.art.pl znalazlam jeszcze taki przepis:

    cukinia średnia
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    4 łyżki oleju z pestek dyni
    2 łyżki masła
    garść pestek dyni i słonecznika
    sól, pieprz
    zioła - tymianek, majeranek, oregano (najlepiej oczywiście świeże)

    ew. parmezan do posypania
    ew. 1/2 szklanki białego wina

    1. Cebulę obrać i pokroić drobno, zeszklić na maśle.

    2. Dodać 3/4 pokrojonej w kostkę cukini i smażyć chwilę z dodatkiem oleju z
    pestek dyni. Wcisnąć do tego czosnek (albo dodać drobno posiekany), wrzucić
    ziarna słonecznika i dyni, a także tymianek (inne zioła jeśli świeże można
    dodać już na talerzu, jeśli suszone, to też dodajemy teraz). Smażymy to
    wszystko mieszając przez 3 minuty, następnie przykrywamy i dusimy 8 minut
    (jeśli mamy białe wino, to można dolać, jeśli nie, to i tak udusi się w soku z
    cukini).

    3. Pozostałą 1/3 cukini kroimy w drobne słupki i wrzucamy na patelnie na 5 min.
    przed końcem duszenia. Przy okazji całość mieszamy. No i to wszystko, na
    talerzu danie posypujemy świeżym majerankiem, albo oregano



    Przejrzyj więcej wypowiedzi



    Temat: Cukinia- przepisy- pomóżcie!!!!
    Cukinia- przepisy- pomóżcie!!!!
    Jutro dostanę od koleżanki dużą ilość cukinii i chciałabym coś zmyślnego z
    niej zrobić- tylko co???
    do tej pory dodawałam to tylko do leczo:(

    Błagam- rzućcie jakieś przepisy:)

    Z góry dziękuję:) Przejrzyj więcej wypowiedzi



    Temat: Witam...


    Endi wrote:

    Ale w niektórych potrawach ma być nie rozdrobniony i wtedy jest problem.


    moze jest rozny ..zobacz dobrze -))


    Dla mnie 10st C to już lat. :-)


    acha , to u mnie było jeden dzien lato w tym tygodniu  -))


    Aha, już wiem, dzięki, będę póbował.


    nauczysz sie .. to nic trudnego -))


    Hmm, chyba mam. Seva mi kiedyś kserował, tylko, że ja to niedawno
    pożyczyłem znajomej, ale jak tylko odbije to mi odda, bo książka jest
    niezła. Jeśli myślimy o tej samej oczywiście. :-)


      nie wiem o ktorej jest ich sporo -)) W kazdym razie sa tak prosto napisane ze
    bardzo łatwo sie z nich nauczyc gotowac .A i przepisy sa swietne !!


    | " Ser ze spinakiem" [....]

    Nie potrafię sobie wybrazić jak to smakuje, dobre to jest? :-)


     bardzo dobre ,biały ser  mozesz tez zrobic sam -))


    Może być ok, ja daję ser do każdej warstwy, ale ja jestem serowym
    maniakiem. ;-)


    sprobuje raz jak ty robisz  wszedzie ser -))


    To wiem, ale szpinak chyba by pasował do pieczarek i pomidora, co?


    raz robiłam lazanie spinak , pieczarki w sosie pomidorowym ,ser zołty na wierzchu
    ..moj maz powiedział ,ze bardzo dobra ..on lubi pieczarki i spinak !!


    Jak zdam maturę to będę ekksperymentował więcej, teraz teoretycznie nie
    mam czasu.


    rozumiem ...powodzenia na maturze  .to w maju nie ? trzymam kciuki .


    'Kuchnia wegańśka' wydana przez wegetariański świat. Ostatnio było
    stosunkowo głośno o niej na grupie.


     a było... a jakis ulubiony przepis z tej ksiazki ?
     jak bedziesz miał wiecej czasu nie musi byc teraz .


    A ja nie pamiętam jak cukinia smakuje. Jak byłem mały to moja mama
    robiła, ale teraz jakoś nie robi. Ale chyba kroiła w plastry i smażyła
    panierowane.


    tez tak mozna  jak kotlety albo pakore z cukini jadłes ....? ja bardzo lubie
    cukinie !!!
    leczo ,moj przepis :
    cukinia
    pomidory albo gesty sok ,przecier
    pieczarki
    curry ,pieprz czarny ,sol ,asofetida , chilli
    wybierasz młoda cukinie to nie trzeba obierac ,ze skorki.Kroisz w kostke .
    pieczarki obierasz i kroisz w plasterki .
     pieczarki smazysz same na patelni na masle ,dodajesz tylko sol i pieprz .
     W innym garnku robisz masale ;
    curry ,chili ,asofeitida  wrzucasz cukinie smazysz , mozesz dodac troche wody zeby
    sie nie przypaliło
     potem sos pomidorowy ( do niego szczypta cukru ) i pieczarki .Mieszasz i niech
    chwile postoi na ogniu  Podajesz na ryzu i masz obiadek .
     do tego zestawu mozesz dodac brzoswinie  -))
     inne :
    ziemniaki frytki ,cukinia, ananas i pomidory   wychodzi pycha !!!
     ananas dodajesz na koncu najlepiej nie z puszki -))
    nic ide gotowac  ..))
    pazurek



    Przejrzyj więcej wypowiedzi

     

     


    Copyright 2001-2099 - h2o Wystarczy kropla wody